Lauantaina 24.8. klo 11.00

Astangan peruskurssi

Muu tapahtuma

Ykspihlajan vanha koulu
Satamakatu 42, 67900 Kokkola

Astangan peruskurssi

Astangajooga on liikettä ja hengitystä yhdistävä fyysinen ja dynaaminen, mutta samalla meditatiivinen harjoitus.

Asanat eli liikkeet eivät ole itse tarkoitus vaan välineitä joilla kehitetään kehon ja mielen tasapainoa. Harjoitus soveltuu lähes kaikille, koska liikkeitä on mahdollista muokata jokaisen keholle sopiviksi ja harjoitus tulisi aina tehdä lempeästi, omaa kehoaan kuunnellen.

Astangajoogaharjoituksen ydin on ujjayi-hengitys jota alkeiskurssilla harjoitellaan, samoin kuin lihaslukkoja eli bandhoja joiden avulla hengityksen lisäämää energiaa suunnataan kehon eri alueille. Lukoilla myös tuetaan kehoa, linjataan asanoita ja saadaan harjoituksesta turvallinen.

Harjoitus vahvistaa ja puhdistaa kehon kudoksia ja herkistää aisteja. Kun kehosta saadaan jännityksiä pois, avaa se myös samalla mieltä ja tuo ihmisestä esiin aidon persoonan ja potentiaalin.

Peruskurssin aikana harjoitellaan lihaslukkoja, ujjayi-hengitystä ja käydään läpi alkeissarjan asanat. Kurssilla voidaan myös käydä hieman läpi harjoituksen historiaa.

Astangan peruskurssi kestää yhteensä neljä tuntia, kaksi tuntia lauantaina ja kaksi tuntia sunnuntaina. Kurssin hinta on 46€ sisältäen molemmat päivät.

Milloin? 24.-25.8.2024 klo 11-13

Ilmoittautuminen ykspihlajanjoogasatama@gmail.com